11 ting som kan hjælpe dig på vandreturen


Har du brug for hjælp på vandreturen?

Så er du langt fra den første, eller eneste. Hjælp på vandreturen kan være lige netop dét, som gør din tur vellykket. 

Både erfarne og nybegyndere kan have brug for hjælp, når de skal ud på vandretur. Omend det er med teknologiske eller mere jordnære hjælpemidler, så er det altid godt at være forberedt på at man ikke nok ikke kan klare sig helt uden nogen form for hjælp. 

1. Vandre-app

Gider du ikke gå rundt med snuden i et kort, som kan være svær at håndtere medmindre man hele tiden er nødt til at stoppe op? Så fortvivl ej. Der er nemlig nogle helt geniale mennesker, som har lavet en vandreapp. Den kan også bruges bruges af folk som cykler på mountain-bike. App’en er i stand til at finde en masse attraktive og fede ruter nær dig, ved hjælp af en GPS. Det er ruter som andre mennesker har lavet, så de er i forvejen afprøvet. App’en hedder AllTrail, og er super enkel at bruge. 

Den kan både downloades og anvendes til Android og iOS, så det er bare i gang. På de ruter du søger frem, er der billeder af dem, og du kan søge med filter på din søgning. Det vil sige at du altså selv kan vælge om ruten skal være let eller svær, om du går alene eller måske har en hund med eller om den er brugbar for mountain-bikere.

2. Solcelle-oplader

Som nummer to, på listen over hjælp på vandreturen er noget så moderne, som solceller. Det er nemlig muligt at anvende solceller som oplader for dit elektroniske udstyr.

Det er sjældent at man er i nærheden af en stikkontakt, eller for den sags skyld anden form for opladninsstation, når man er ude og vandre. Men med en bærbar solcelleoplader, så er det ikke længere noget problem at holde liv i mobil, trådløst headset, musikafspiller og lignende. Du kan også lade dine gadgets op imens du bruger dem. Så sæt noget godt musik på, hør en god lydbog eller lyt til podcast, mens du forener dig med naturen. Og så tænk lige på, at du ikke ska stresse over eller være bekymret for, om du har strøm nok på din telefon eller andet.

Alternativet til en solcelle-oplader kan være en powerbank. En powerbank er en trådløs opalder til diverse elektroniske ting. Den skal dog oplades inden du tager af sted på tur, og så kan den kun holde strøm, og dermed give strøm/oplade ting, i en begrænset tid. Powerbanks fås i forskellige størrelser, hvilket vil sige at jo større de er, jo længere tid kan de selv holde strøm, og dermed også oplade andre genstande.

3. Go-pro kamera eller acntion-kamera

Et go-pro kamera er en form for action-kamera, og egner sig perfekt til vandring. Hvordan kan et kamera så ses som hjælp på vandreturen, tænker du måske? Det skal jeg fortælle dig.

Et go-pro-kamera er så lille og smart at du kan sætte det fast forskellige steder. Blandt andet på en hjelm eller lignende. Dette gør at du har begge hænder fri, så du bare kan tænde for kameraet og lade det filme din vandring uden at du skal gøre andet end bare at gå. Mange go-pro-kameraer er også vandtætte, og ret hårdføre. Det vil sige at du ikke behøver bekymre dig om hvordan vejret er. Et godt bud på et action-kamera kan du finde her.

4. Cabel lock

Cable lock, eller kabellås om man vil, kan være en god hjælp på vandreturen. Er du fx på hytte til hytte vandring (link til hytte til hytte vandring indlægget) og overnatter i en sovesal sammen med mange andre mennesker, så er det rart at vide man kan lade sine ting stå uden nogen kan stjæle fra det. Med en cable lock kan du aflåse din rygsæk med en firecifret kombinationskode.

5. Trusseindlæg

Måske virker dette som en underlig ting, som kan hjælpe dig når du er af sted på vandretur. Men faktisk så kan trusseindlæg have flere funktioner end blot de kvinder normalt bruger det til. Det kan nemlig anvendes som et godt, billigt og let alternativ til vabelplaster. Jep, du hørte rigtigt.

Du skal blot klistre trusseindlægget fast på indersiden af din vandrestøvle, og så kan du forebygge de styggeste vabler. Så trusseindlæg er i dette tilfælde ikke kun egnet til kvinderne.

6. Gaffatape

Alle ved at gaffatape kan klare alt. Det er det ultimative ”redskab”, så selvfølgelig kan det også hjælpe dig når du er på vandretur. For mange vandrere er gaffatapen deres bedste ven, og bliver brugt ganske flittigt.

Er noget gået i stykker, skal du hægte noget fast på ydersiden af din rygsæk eller skal du have tætnet noget så er gaffatapen et sandt vidunder. Hvis du ikke har plads til en hel rulle i din oppakning, så kan du nøjes med at klistre en meter eller to rundt om en drikkedunk, lommelygte eller lignende.

Bare sørg for at du klistrer det sådan rundt, at du kan ”rulle” det af igen og anvende det til det pågældende formål. Så gaffatapen er altså noget af den bedste hjælp på vandreturen.

7. Kabinhager

Kabinhager er et godt lille redskab at have med på/i din rygsæk. Med sådan nogen kan du blandt andet sikre dit gear til din rygsæk. Så vil du være sikker på ikke at miste dit udstyr eller gear, som ikke er pakket ned i din rygsæk, så anskaf dig nogle kabinhager. De er oftest lavet i materiale såsom aluminium, hvilket gør dem meget kraftige.

OBS! En lille ting du dog IKKE skal anvende sådanne kabinhager til er klatring.

8. Duftposer

Duftposer er en undervurderet hjælp til vandreturen. Måske har du oplevet det på egen hånd – man har gået en hel dag og tager de varme vandrestøvler af, og ud breder der sig en forfærdelig lugt. Her kommer duftposerne dig til undsætning.

De absorberer fugt og fjerner den dårlige lugt. Det eneste du skal gøre, er at placere dem i dine sko eller vandrestøvler, og lade dem være der i natten over. Næste dag har du fodtøj, som dufter friskt.

Du kan faktisk også lægge duftposerne i din rygsæk/sportstaske, men sørg for at de er tømt for andet indhold først. Holdbarheden er faktisk også værd at nævne. For sådan en duftpose kan holde sig i op til tre måneder.

9. Smartphone pouch

En smartphone Pouch er en vandtæt opbevaringsløsning til din mobil. Den har en patenteret lukning, som søger for at beskytte mod bakterier, luftfugtighed, sne, sand, vand, støv, gasser og temperatur. Det er lavet i et utroligt slidstærkt materiale, og sørger for holde din mobil beskyttet. Selve etuiet er lavet sådan at du ikke behøver tage din mobil ud af det for at kunne anvende touchscreenen.

10. Kikkert

Måske er en kikkert ikke lige frem en hjælp på vandreturen, og dog. Det er i hvert fald et rart gadget at have med sig. Med en kikkert kan du komme helt tæt på dyr, som du faktisk ikke kan komme tæt på.

Er du ude og vandre på steder som savannen eller andre steder, hvor der kan leve farlige og vilde dyr, så anskaf dig en kikkert.

 

Herved er det faktisk en ufattelig stor hjælp. For med kikkerten kan du sikre dig selv, således at du ikke udsætter dig selv for unødig fare ved at komme for tæt på de vilde dyr.

11. Multitool

Et multitool kender du måske fra værktøjskassen. Det er et helt perfekt hjælpemiddel. Et multitool er en god hjælp på vandreturen, da den både kan klippe, skære, nippe og file ting. Det er dog vigtigt at du har et multitool, som er lovligt. Sørg derfor for at du på forhånd har tjekket om dit multitool er lovligt. Du kan finde loven om knive på retsinformations hjemmeside her.

Skal man ud på overlevelsestur, så...

Ud over de ovennævnte ting, som kan hjælpe dig på vandreturen, så har vi skrevet et indlæg om hvad man skal have med sig på overlevelsestur. Tjek indlægget her Hvad skal man have med på overlevesestur?

Behøver man have gadgets med på tur?

Det kan være at du ikke er meget for brugen af elektronik eller ikke er i stand til at benytte sådanne gadgets, som de ovennævnte. Og det behøver du heller ikke. Hvis du bedre kan lide at have et godt gammeldags kort med i tasken, som du kan trække frem og kigge på, så gør du endelig det!

Apps og alle de andre teknologiske hjælpemidler som findes, er jo ikke noget der er nødvendigt at anskaffe sig, selvom det på mange områder både kan sparre dig tid, være meget præcis og ganske let tilgængeligt.

Selvfølgelig er nogle af ovennævnte tænk ikke noget ny-moderne højteknologisk. Tag bare kikkerten og gaffatape. I bund og grund skal du tage lige præcis dé med, som du har lyst til, og føler vil hjælpe dig bedst på vej, på din vandretur.

Hvad hvis man bare vil gå uden noget som helst?

Det er også en mulighed bare at tage en rygsæk på ryggen, låse sit hjem og gå. At gå kan være meget afstressende, så hvis du trænger til at komme lidt væk fra de vante rammer, kan det at gå være rigtig godt. Jeg vil dog sige at du i det mindste lige må gøre op med dig selv, hvor du vil ende.

Hvordan du så når frem til endestationen det kan være mindre relevant. Så gør op med dig selv, hvor du vil slå lejr, eller nå frem til, pak en taske med noget mad, et tæppe og en lille førstehjælpskasse. Så kan du komme langt.

Tjek eventuelt dette indlæg 10 gode grunde til at gå. Der står lidt om hvad gåture kan gøre ved bedre dit fysiske og mentale helbred.

Et ekstra tip til hjælp på vandreturen

Et lille, men ret uundværligt tip til hjælp på vandreturen, synes jeg, er hjælp fra andre mennesker.

Er du et sted, som du aldrig har været før og mangler hjælp til at finde ud af hvor pokker du skal gå hen af, så spørg omkring dig. Dette kan naturligvis kun lade sig gøre, hvis du er i nærheden af steder hvor det færdes mennesker.

Står du fx ude i ødemarken, og der ikke er andet i sigte end åbne sletter, så kan det være svært at spørge om hjælp.

Befinder du dig derimod i en fremmed by, og du ikke lige er i stand til selv at danne et overblik over, hvor du egentlig skal hen, så spørg om hjælp. Som regel er mennesker rigtig flinke til at hjælpe hinanden.

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest

Helle

Hej, mit navn er Helle og jeg er uddannet autoriseret fysioterapeut. Derudover er jeg ivrig løber og elsker at bevæge mig generelt set. Deriblandt også at komme ud på spændende og hyggelige vandreture.

Recent Posts